Svarta fälgar

På denna sida:

Att byta ut fälgarna på din bil och investera i andra färger kan inte bara höja utseendet på bilen, utan även värdet. Svart har den senare tiden blivit trendigt och det finns en uppsjö av olika märken att välja på och priserna varierar kraftigt. Nedan kan du läsa om de prisvärda, välkända märkena AEZ, Dezent, Dotz och Enzo. Dessa fälgmärken som listas kan du hitta hos de flesta återförsäljare online.

Dezent

Dezent tillverkas i Tyskland och är ett märke som kommer i många olika utföranden. Priserna kan skilja sig stort åt men överlag är de en bra leverantör av allehanda fälgar. De återfinns på de flesta onlinebutiker som erbjuder däck och fälg. Dezent borde passa dig som inte söker något avancerat eller extremt utan enbart inriktar dig på färg och ett snyggt utförande, då denna tillverkare mestadels gör relativt enkla fälgar med fem ekrar. Väljer du detta märke får du dock en fälg med bra kvalitet för under tusenlappen.

Dotz

Dotz är ett annat märke som distribuerar svarta fälgar och även dessa fälgar tillverkas i Tyskland. Detta är en något dyrare sort men det finns ett stort utbud på nätet vilket gör det sannolikt att du som köpare ska kunna hitta billigare varianter, även begagnade sådana. Det som styr valet av vad du ska sätta ditt däck på är en smakfråga. Har du bestämt att färgen ska vara svart är det mest utformningen du behöver fokusera på. Det som kännetecknar Dotz fälgar är att de som regel har fler ekrar än exempelvis ekrar från Dezent. En fälg från Dotz kan du köpa på nätet för strax över tusenlappen.

Enzo

Enzo är ett billigt märke där du kan hitta nya svarta fälgar online för under 500 kronor/styck. Det här är återigen ett tyskt märke som tillverkar enkla högkvalitativa fälgar med fem ekrar. Enzo testar dem på många sätt för att se att de fungerar i vinterväglag, klarar av att stå emot vägsalt och så vidare. Det finns många olika typer av Enzo, på nätet kan du hitta alla varianter – såväl de dyrare som de billiga.

AEZ

AEZ gör lite mer speciella fälgar och är något dyrare än de andra märkena. De billigaste från AEZ du kan köpa online kostar strax över tusenlappen per styck, och passar dig som vill ha svarta fälgar som som är något utöver det vanliga. AEZ tillverkar också sina fälgar i Tyskland likt de ovannämnda märkena. Märket anses dock i bilkretsar vara något finare än de tidigare nämnda och är ett bra alternativ för dig som letar efter lite mer exklusiva fälgar på nätet.

Speciella svarta fälgar

Det görs även svarta fälgar som har inslag av metall. Dessa tvåfärgade fälgar är något som blivit alltmer populärt och finns numera hos de flesta återförsäljarna online. Du hittar bland annat tvåfärgade fälgar i svart och metall bland de märken som nämnts ovan. Ett annat välkänt märke som gör dessa är Ocean. Oceans är dock ett av de dyrare alternativen, men söker du inom begagnatmarknaden kan du även hitta Oceans fälgar till ett billigare pris.

Det du ska tänka på om du köper billiga begagnade fälgar online är att se till så att de inte är skadade. Risken med att köpa begagnat via nätet är att du inte alltid kan inspektera det du köper mer än på en bild Det finns därför en risk att du betalar ett överpris för till exempel repat gods. Var därför noga med att alltid kontrollera fälgarna så noga som möjligt innan du köper dem.